Artist Talks

Artist Talks is een live interviewprogramma waar kunstenaars en wetenschappers vertellen over de invloed van de technologische en wetenschappelijke vernieuwing op hun leven en werk.

We leven in boeiende maar complexe tijden. De wetenschappelijke en technologische innovaties volgen elkaar in snel tempo op. Hoe gaan we daar als mens en als samenleving mee om?

Timon Van de Voorde (Tumult.fm) en Sara Logghe (Cultuurconnect) stellen deze vraag aan een kunstenaar en een wetenschapper die zich in hun werk laten inspireren door deze vooruitgang. Misschien kunnen deze kunstenaars ons helpen vat te krijgen op de toekomst? Welke vragen stellen zij zich? Welke nieuwe perspectieven kunnen zij ons aanreiken? En hoe denken wetenschappers hierover? In hun werk botsen ze vaak op de grenzen aan de vernieuwing. Hoe gaan ze daarmee om?

Het verhaal van deze kunstenaars en wetenschappers is inspirerend voor iedereen die zich vragen stelt bij de invloed van technologische en wetenschappelijke vooruitgang op ons leven: wetenschappers en technologen die dagelijks werken aan de toekomst, maar bij uitbreiding ook mensen die er gewoon nieuwsgierig naar zijn.

 

  • Telkens om 19u
  • Locatie: Krookcafé, De Krook, M, Makebaplein 1, 9000 Gent
  • Gratis
  • Bekijk het overzicht