2 straffe alumni gevierd als Engineer of the Year

(29-06-2022) Danaë Delbeke en Mitch De Geest werden door AIG (Alumnivereniging Ingenieurs UGent) en de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van UGent uitgeroepen tot ‘Engineer of the Year’. Mitch De Geest in 2020 en Danae Delbeke in 2021.

Ze werden hiervoor onlangs in de bloemetjes gezet.

Mitch De Geest wordt met zijn bedrijf Citymesh de 4e telecomspeler in ons land en diabetespatiënten zullen zich dankzij Danaë Delbeke in de toekomst niet meer moeten prikken.

Danaë Delbeke

Danaë Delbeke en haar team ontwikkelen een oplossing die het leven van miljoenen mensen met diabetes kan verbeteren.
Ze ontwikkelden een heel kleine sensor die onder de huid van mensen met diabetes wordt ingebracht. Zo hoeven patiënten zich niet langer in hun vinger te prikken of met een pleister op hun arm rond te lopen om hun bloedsuikerspiegel te meten. Ze krijgen die informatie door een onzichtbare sensor die via licht werkt.
Een piepkleine lichtbron op een chip stuurt licht door het lichaamsvocht en afhankelijk van welke kleuren geabsorbeerd worden, kan het glucosegehalte bepaald worden.
De chip stuurt gegevens naar een ontvanger ter grootte van een USB-stick in de broekzak of handtas. Die stuurt de data naar een smartphone, die waarschuwt als de glucosewaarden afwijken.

Mitch De Geest

Mitch De Geest bouwt met zijn West-Vlaamse bedrijf Citymesh grootschalige draadloze netwerken voor bedrijven en overheden zoals de Stad Antwerpen, Kinepolis en NMBS. Als je dus al gratis WiFi gebruikte in een stadscentrum, even je Facebook checkte in de cinema of op een conferentie een tweet stuurde, dan ben je hoogstwaarschijnlijk al met hen in aanraking gekomen.
Ondertussen zette Citymesh ook private 4G en 5G netwerken op voor de industrie en creëren ze draadloze verbindingen waarmee drones op erg lange afstand bediend kunnen worden. Zo bouwden ze in Brugge zelfs een pilotencentrum, waar dronepiloten van o.a. de brandweer onbemande drones leren besturen.

Onlangs raakte bekend dat Mitch met zijn bedrijf Citymesh de 4e telecompspeler in ons land wordt.