Stem Karen De Sousa Pesse tot Young ICT Lady of the Year 2022

(07-12-2021) Alumna Karen De Sousa Pesse staat in de top 10 Young ICT Lady of the Year 2022

Het verhaal van Karen De Sousa Pesse is verbazingwekkend: ze kwam België binnen met minder dan 200 euro op haar rekening, op de vlucht voor het geweld in haar thuisland. Ze overleefde door hard en lang te werken, en studeerde af met een Master in Materials Engineering (UGent, hoogste thesiscijfer van haar klas), richtte een bedrijf op (DiversiBe), ging naar Harvard en MIT, en won verschillende prijzen (o.a. van McKinsey & Co).

Ze werd benoemd tot Belgische 40-er onder de 40 en werkte aan een project om de sociale mobiliteit te verbeteren. In haar loopbaan heeft ze in meer dan 20 landen gewerkt en 6 talen geleerd (Nederlands, Engels, Frans, Japans, Portugees, Spaans).

En toch is ze pas 29 jaar oud. Vandaag geeft ze bij Microsoft klanten advies over digitale strategie op CxO/sr VP/director niveau (bv. de Vlaamse overheid over de volgende generatie van Smart Cities). Karen De Sousa Pesse is met haar verhaal de belichaming van het succes dat vrouwen kunnen bereiken in de wereld van ICT. En vandaag wil ze meer mensen zoals zij - vrouwen met diverse achtergronden - helpen om posities te verwerven in raden van bestuur en directies. Haar geheim? "Ik gaf nooit op. Soms veranderde ik van strategie."

Stemmen kan nog tot 19/12