Ingenieursstudenten Charles, Emma en Trui winnen Harvard titel van World Diplomacy

(29-03-2022) MUN Society Belgium (MSB) brengt ambitieuze Belgische studenten verschillende studierichtingen (rechten, geneeskunde, ingenieurswetenschappen...) samen. MSB neemt deel aan Model United Nations (MUN) conferenties over de hele wereld.

Tijdens deze conferenties vertegenwoordigt elke student een bepaald land (Ghana, Canada, Vietnam...) in een commissie van de Verenigde Naties (UNESCO, Veiligheidsraad...) waar de studenten gedurende enkele dagen onderhandelen en debatteren met andere internationale studenten over een specifiek onderwerp. MSB neemt deel aan drie conferenties per jaar: Oxford International MUN, London International MUN en Harvard WorldMUN.

In maart nam de Belgische delegatie deel aan Harvard WorldMUN - de Olympische Spelen van de Diplomatie. Deze conferentie wordt elk jaar op een andere plaats in de wereld gehouden, en dit jaar zou de conferentie normaal gesproken in Tokio, Japan, hebben plaatsgevonden. Wegens de huidige pandemie werd de conferentie dit jaar virtueel georganiseerd via Zoom.

De Belgische delegatie studenten - met o.a. 3 biomedische ingenieursstudenten van de UGent Emma van Roy, Trui Osselaer en Charles Stockman - wonnen met hun delegatie de titel van World Diplomacy.

De Belgische delegatie won al acht keer de titel van Wereldkampioen Diplomatie, een prestatie die ons als klein land op de wereldkaart zet op het gebied van diplomatie!

“Onze overwinning bewijst dat we als Belgen trots kunnen zijn op ons vermogen om compromissen te sluiten, en gezien de samenstelling van ons team is het ook een overwinning voor de Universiteit van Gent!”, aldus Emma, Trui en Charles.

Zelf wereldkampioen diplomatie worden? Schrijf je vóór 19/4 in voor de applicatiesessie van 23/4