Stage

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur stimuleert haar studenten om tijdens hun studies een praktijkgerichte stage uit te voeren. Deze stage kan ook meetellen voor studiepunten in het curriculum, afhankelijk van de inhoud, stageduur en de stagemogelijkheden in het opleidingsprogramma.

  • Flyer stages voor burgerlijk ingenieur en burgerlijk ingenieur-architect (NL / ENG)
  • Flyer stages voor industrieel ingenieur (NL / ENG)

Infosessie Stage voor studenten in academiejaar 2023-2024

Wens je algemene info of heb je specifieke vragen over de stage, volg dan zeker de infosessie waarop er algemene informatie over het stagereglement en de te volgen procedure zal worden gegeven én een vraag- en antwoordsessie is voorzien.

Waar en wanneer:

Woensdag 14 december 2022 om 17u30 (NL) - Auditorium 1, iGent, Campus Ardoyen, Technologiepark 126, Zwijnaarde
Donderdag 15 december 2022 om 17u00 (EN) - Auditorium P, Campus Boekentoren, Jozef Plateaustraat 22, Gent

Beide sessie zijn via livestream te volgen (link via Ufora - Infosite Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur).

Stagereglement

Afhankelijk van het aanbod van keuzevakken binnen het opleidingsprogramma, kunnen de stages opgenomen worden als Bedrijfsstage of als Onderzoeksstage en dit voor 3 of 6 ECTS. Ze dienen steeds te voldoen aan het meest actuele stagereglement.

Hoe vind ik een stageplaats?

  • Voor de opleidingen ingenieurswetenschappen bundelt de VTK een aanbod van stages op hun website. Mogelijke stageplaatsen komen eveneens aan bod tijdens hun jaarlijkse Internship(-en Job)fair.
  • Studentenkring Hermes organiseert voor de opleidingen industriële wetenschappen jaarlijks een Job & Stage Event. Meer informatie hierover vind je op hun Recruitmentsite.
  • Bekijk zeker ook de websites van de andere studentenverenigingen. Ook zij publiceren mogelijks een stageaanbod.
  • IAESTE, een wereldwijde organisatie die studenten uit wetenschappelijke en technische studies de mogelijkheid aanbiedt om een internationale stage uit te voeren, coördineert stageplaatsen in het buitenland.
  • Sommige opleidingen organiseren eigen industrie-gerelateerde events waar stage-opportuniteiten aan bod komen.
  • Je kan zelf autonoom bedrijven aanschrijven of je netwerk aanspreken.
  • De meeste proffen onderhouden uitstekende relaties met bedrijven en zijn ongetwijfeld bereid om je te helpen met het vinden van een boeiende stageplaats.
  • De opleiding Industriële wetenschappen – informatica heeft een eigen website voor de stages binnen de opleiding. Ook hier vind je een aanbod van mogelijke stageplaatsen.

Procedure

De procedure die je als student moet volgen om je stage te registreren, is afhankelijk van het type stage:

Reguliere stages

IAESTE-stages

Nuttige links

Contact

reguliere stages via stages.ea@ugent.be

IAESTE-stages via belgium@iaeste.org