Curriculum online indienen via OASIS

Info over hoe je jouw curriculum online moet indienen via OASIS.

Stappenplan

Om vakken in jouw curriculum toe te voegen of te schrappen log je in OASIS in en volg je volgende stappen:

Stap 1: Ga naar het linkermenu AJ 2022-2023 en klik op 'curriculum bewerken EB'

Stap 2: Je krijgt een overzicht van jouw ingeschreven opleiding(en) aan onze faculteit. Klik rechts op 'curriculum' bij de opleiding waarvan je het curriculum wenst samen te stellen.

Stap 3: Klik bovenaan op het tabblad 'curriculum voor dit jaar bewerken'.

Stap 4: OASIS zal zelf al een aantal vakken toegevoegd hebben aan jouw curriculum. Je zal zelf nog jouw curriculum moeten bewerken als volgt:

  • Om vakken te verwijderen klik je in de rechterkolom onder het inschrijvingscurriculum naast het betreffende vak op het rode min-teken.
  • Om vakken toe te voegen (bijv. talen, keuzevakken, seminaries, masterproef, vakken uit een hoger modeltraject...) klik je in de linkerkolom onder 'programmamodules' de betreffende categorie/module aan. De module wordt vervolgens onderaan de webpagina geopend (niet in het linkermenu!), daar kan je vervolgens vakken toevoegen via het groene plus-teken.
  • LET OP: voor studenten die een vrijstellingsaanvraag hebben ingediend: Vakken waarvoor je vrijstellingen aangevraagd hebt, moet je ook toevoegen in OASIS. Wanneer een vrijstelling wordt goedgekeurd, zal de curriculumcommissie dat vak voorzien van de notatie van de vrijstelling. Als een aangevraagde vrijstelling niet wordt toegekend, dan heb je nadien nog de mogelijkheid om dit vak uit jouw curriculum te verwijderen in geval je het desbetreffende vak niet wenst te volgen in 2021-2022.

Stap 5: Ben je klaar met de bewerking van jouw curriculum, klik dan bovenaan op 'bewaren en afsluiten'. Dit is nog geen definitieve stap, je kan jouw curriculum nadien nog steeds blijven wijzigen.

Stap 6: Zijn er nog opleidingen waarbij je het curriculum wenst aan te passen (bvb. je bent naast een bachelor ook nog ingeschreven voor een master), dan herhaal je stap 2 tot en met 5 opnieuw voor de andere opleiding.

Stap 7: Ben je zeker dat het curriculum dat je in OASIS hebt ingevoerd correct is, klik dan op de knop 'voorleggen ter goedkeuring' (deze knop wordt pas zichtbaar op het moment dat je het vakje vóór de betreffende opleiding hebt aangevinkt).
Wil je de curricula van meerdere opleidingen aan onze faculteit voorleggen ter goedkeuring, dan moet je deze stap voor elke opleiding telkens apart herhalen!

Stap 8: Opmerkingenscherm: Nadat je geklikt hebt op 'voorleggen ter goedkeuring' krijg je een opmerkingenscherm te zien. Dit is het moment om eventuele mededelingen in te voeren, zoals bijvoorbeeld: 'ik heb een vrijstellingsaanvraag ingediend voor volgend vak...', 'ik heb een afspraak gemaakt voor trajectbegeleiding', 'ik wil een semesterwissel voor volgend vak...', 'ik ga op erasmus', ...

Stap 9: Na het invoeren van eventuele opmerkingen klik je op ‘doorgaan’, vanaf dan is jouw curriculum ingediend (= van status ontwerp naar status voorstel) en kan je er niets meer zelf aan wijzigen in OASIS!

Instructiefilmpje

 Indien ondertitels gewenst, klik dit dan aan bij de opties in YouTube.

Gerelateerde inhoud