Is economie iets voor jou?

Je staat voor een belangrijke keuze: welke opleiding ga je volgen in het hoger onderwijs? De Universiteit Gent en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde wil jou objectief en uitgebreid informeren over je keuze-mogelijkheden: daarom lees je op deze webpagina's alles over onze opleidingen.

Ontdek onze opleidingen

Maak kennis met onze veelzijdige opleidingen: bachelor-, master-, schakel- en voorbereidingsprogramma's. Welk programma je kiest hangt af van jouw interesse, vooropleiding en doelstelling. Op onze webpagina's maak je kennis met het opleidingsprogramma en de -structuur, de opbouw en het toekomstperspectief.

Ontdek al onze opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Verschil tussen onze bacheloropleidingen

Het is best normaal dat je twijfelt tussen één van onze opleidingen. Hoewel we een gemeenschappelijke basis hebben, heeft elke opleiding zijn specifieke eigenheid en specialisaties. Het verschil tussen onze opleidingen is zelfs de meest voorkomende vraag.

Lees meer over de verschillen tussen onze bacheloropleidingen of download onze overzichtelijke visuele pancarte.

Woon een les bij

Doorheen het academiejaar kan je als leerling uit de derde graad van het secundair onderwijs lessen bijwonen aan de UGent. Tijdens de Open Lessen in de herfst- of krokusvakantie volg je les samen met de eerstejaarsstudenten. In de Try-outs ervaar je of studeren aan de universiteit iets voor jou is: aan de hand van een opgenomen les, het bijhorende lesmateriaal en een oefening ga je op zoek naar manieren om de leerstof zo efficiënt mogelijk te verwerken. 

Wat met wiskunde?

Wiskunde vormt een niet onbelangrijk opleidingsonderdeel in de bacheloropleidingen economische wetenschappen (EW), handelsingenieur (HIR), handelswetenschappen (HW) en toegepaste economische wetenschappen (TEW).

Lees en bekijk een videoclip over de verwachte voorkennis en de inhoud van het opleidingsonderdeel wiskunde.

Wat met talen?

In onze bacheloropleidingen komen taalvakken ook uitgebreid aan bod. Wil je weten of je over de vereiste basisvaardigheden beschikt of naar welk taalniveau wij toe werken?

Leer meer over onze taalvakken

Veelgestelde vragen

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen om een antwoord te vinden op jouw vraag of duiding te geven bij jouw twijfels.

Contact en afspraak

Vragen? Of wil je een afspraak inplannen met één van onze studie- of trajectbegeleiders (telefonisch of met videochat)?