Kom naar de Dag van de Wetenschap op Campus UZ Gent!

(19-10-2022) Op 27 november organiseert de faculteit meer dan 40 activiteiten voor de Dag van de Wetenschap. Kom een kijkje nemen achter de schermen van het baanbrekend onderzoek dat dagdagelijks aan onze faculteit gebeurt.

Wist je dat een MRI-scan kan helpen om nooit meer de verkeerde praline te kiezen? Wil je leren hoe je jouw denkvermogen gezond kan houden? En kan een wereldwijde pandemie - zoals COVID-19 - ook opportuniteiten brengen? Dat en nog veel meer kan je ontdekken tijdens de Dag van de Wetenschap op Campus UZ Gent!

Op de Dag van de Wetenschap bieden we groot en klein een unieke kijk achter de schermen van ons onderzoek, rond het thema “Gezond en wel, met dank aan de wetenschap”. Op deze dag zwaaien ook de gebouwen met state-of-the-art onderzoeksinfrastructuur exclusief hun deuren open voor het grote publiek.

Je kan deelnemen aan lezingen, workshops, rondleidingen en tentoonstellingen. Hieronder vind je het volledige aanbod per thema. Voor sommige activiteiten is vooraf inschrijven verplicht. Dat kan via de website van de Dag van de Wetenschap

Ontdek alle activiteiten van het 'Gezond en wel' festival op de Dag van de Wetenschap

Activiteiten per thema

Dag van de Wetenschap 2022Algemeen