Nieuwsberichten

UGent werkt mee aan internationaal project tegen terrorisme

De UGent zal de komende twee jaar deel uitmaken van Tech Against Terrorism Europe. ‘TATE’ is een project van de Europese Unie dat technologiebedrijven ondersteunt om het internet veiliger te maken inzake terrorisme en radicalisering.

Lees verder...

Internationaal erkende onderzoekers komen dankzij Odysseusprogramma naar UGent

UGent scoort uitstekend bij de toekenning van de Odysseus-mandaten. Kevin Coulembier, Peter Prinzie, Sara Mondini en Inge Verstraeten komen dankzij het Odysseusprogramma naar de UGent.

Lees verder...

Judith: een karolingische prinses in Gent?

In 2006 vonden Gentse archeologen tijdens opgravingen onder het Sint-Pietersplein de resten van zeven vooraanstaande mensen terug. Historici poneerden voorzichtig dat één van hen wel eens de eerste gravin van Vlaanderen, Judith, zou kunnen zijn...

Lees verder...

UGent-alumnidag op zondag 26 maart

Mis je je studententijd of wil je oude studiegenoten terugzien? Kom naar de allereerste Alumnidag op zondag 26 maart voor een flinke dosis nostalgie!

Lees verder...

Drie nieuwe ERC Starting Grants aan de UGent

In de ERC 2022 calls won de UGent 13 nieuwe ERC Starting Grants en 6 nieuwe Consolidator Grants.

Lees verder...

Faculteit wil € 5.000 inzamelen voor Syrië en Turkije

Doneer vandaag nog en help om ons doel van € 5.000 te bereiken!

Lees verder...

Professor Dame Sarah Springman wordt eredoctor aan de UGent

Op Dies Natalis, dit jaar op 24 maart, kent de UGent een institutionele eretitel toe aan professor Dame Sarah Springman en aan de heer Frans Timmermans.

Lees verder...

Jonge Academie kiest twee LW-collega’s onder haar nieuwe leden

De Jonge Academie verwelkomt deze maand twee nieuwe LW-collega’s in haar rangen. Het gaat om Gillian Mathys en Paul Michael Kurtz.

Lees verder...

Francqui Fellow Arthur Frank te gast aan de UGent

Van 20 februari tot 3 april is de internationaal gerenommeerde Health Humanities scholar Arthur Frank (University of Calgary) te gast aan de UGent, op uitnodiging van de faculteiten Letteren & Wijsbegeerte en Geneeskunde & Gezondheidswetenschappen.

Lees verder...

Alumni Tom Lanoye en Tülin Erkan genomineerd voor de Boon literatuurprijs

Twee van de vijf kanshebbers voor de Boon literatuurprijs studeerden ooit af aan onze faculteit! Tom Lanoye en Tülin Erkan vertellen ons meer over hun keuze om talen te studeren en over hun studententijd aan onze faculteit.

Lees verder...