Nieuwsberichten

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 49e editie van het festival, van 11 tot 22 oktober 2022.

Lees verder...

Nieuw: micro-credentials

Sinds dit academiejaar kan je je inschrijven voor micro-credentials. Ontdek het volledige aanbod op de website van onze Humanities Academie.

Lees verder...

UGent kiest voor de renovatiebenadering door Havana-Karuur-SEA-Wim Cuyvers voor Technicum 4

Met de renovatie van het Technicum 4 geeft de UGent opnieuw een van de vijf laboratoriumgebouwen van het Technicumcomplex een nieuwe bestemming.

Lees verder...

LW-studenten met Fayatbeurs naar Cambridge

Mathijs Clement (Historische taal- en letterkunde) en Samuel vander Straeten (Geschiedenis) ontvingen een van de eerste Fayatbeurzen. Het beursprogramma geeft Vlaamse topstudenten de kans om te studeren aan een buitenlandse gerenommeerde universiteit

Lees verder...

Faculteitsbibliotheek wordt opnieuw plantenhotel

Planten op kot en geen zin om ze deze zomer aan hun lot over te laten? Breng ze dan naar het plantenhotel in de Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte.

Lees verder...

UGent'ers vallen in de prijzen voor hun uitmuntende wetenschapscommunicatie

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden tien UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Koningspaar bezoekt archeologische site UGent tijdens staatsbezoek aan Griekenland

Van 2 tot 4 mei 2022 brengen de Koning en de Koningin een staatsbezoek aan Griekenland. Een van de hoogtepunten van de missie wordt het bezoek aan de archeologische site in Thorikos, waar de UGent belangrijk wetenschappelijk onderzoek verricht.

Lees verder...

GUM opent expo 'Phallus. Norm & Vorm.'

Op 24 maart opent in het GUM (Gents Universiteitsmuseum) de opvallende expo 'Phallus. Norm & Vorm.'. De expo belooft veel clichés te doorbreken over geslacht, gender, wetenschap en normen.

Lees verder...

Jonge Academie kiest twee LW-collega's onder haar nieuwe leden

De Jonge Academie verwelkomt deze maand Zoë Ghyselinck en Annelies Van Assche in haar rangen.

Lees verder...

Infodagen in maart en april voor toekomstige studenten

Maak uitgebreid kennis met onze bacheloropleidingen tijdens de infodagen in maart en april.

Lees verder...