Nieuwsberichten

Steven Van Gucht is de eerste UGent-alumnus van het jaar

Hij speelt een onwaarschijnlijk belangrijke rol in de bestrijding van de coronapandemie en is niet meer weg te slaan uit de media. En nu mag Steven Van Gucht zichzelf de allereerste UGent-alumnus van het jaar noemen.

Lees verder...

Ontmoet eredoctor Mary Beard in Bozar

Op donderdag 7 april organiseren de UGent en Bozar een unieke avond met dame Mary Beard.

Lees verder...

Starting Grants voor UGent-onderzoekers

UGent-onderzoekers Kim Calders (links) en Thomas Mertens (rechts) ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

Historische abdij Ter Doest goed bewaard onder de grond

Uit geofysisch onderzoek van de UGent blijkt dat de ondergrondse restanten van de historische abdij Ter Doest in Brugge opvallend goed bewaard zijn. Het onderzoek gebeurde in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen.

Lees verder...

Online SID-in: chatsessies voor toekomstige studenten

Geen fysieke SID-in beurs dit jaar door corona, wel een online alternatief voor studiekiezers en ouders. Chat met ons over alle opleidingen op 16, 19 of 23 februari.

Lees verder...

Prestigieuze Newton International Fellowship voor Andy Hilkens

Dr. Andy Hilkens (vakgroep Geschiedenis) werd door de British Academy geselecteerd voor een Newton International Fellowship.

Lees verder...

Twee UGent-onderzoekers winnen 2021 ERC Starting Grant

UGent-onderzoeker Paul Michael Kurtz en Alexandra Simonenko ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

Literatuur en dekolonisatie

Op 20 oktober start de Humanities Academie met de gesprekkenreeks ‘Literatuur en dekolonisatie’.

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 48e editie van het festival, van 12 tot 23 oktober 2021.

Lees verder...

UGent-onderzoekers ontdekken unieke luchtfoto's Belgische kust in 1945

De unieke foto's van de Belgische kust die in Amerikaanse archieven ontdekt werden, worden nu uitgegeven in een monumentaal boek.

Lees verder...