Hersenverkenners gezocht! Studie bij kleuters met een ontwikkelingsstoornis (ASS, ADHD of verstandelijke beperking).

(16-02-2022) De PIP studie is de eerste Europese studie naar de hersenontwikkeling van kleuters met een ontwikkelingsstoornis (ASS, ADHD of verstandelijke beperking). We willen de variabiliteit in hersenontwikkeling van deze jonge kinderen beter begrijpen.

Wat houdt deelname in? Binnen de PIP studie volgen we de ontwikkeling van een grote groep kleuters op gedurende drie jaar. In de eerste twee jaar nodigen we jullie graag uit naar de Universiteit, het derde jaar zal het onderzoek enkel online gebeuren. Het onderzoek in de eerste twee jaar bestaat uit: Twee bezoeken aan Universiteit Gent (telkens een drietal uur) voor: - testen met een onderzoeker - tablet taken - een EEG-afname - een oogbewegingsonderzoek - afname van een speekselstaal en in het tweede jaar ook een bloedstaal Online vragenlijsten voor de ouders en interviews met een onderzoeker over het gedrag van uw kind Een hersenscan in het UZ Gent tijdens de natuurlijke slaap (zonder verdoving, rond de slaaptijd van uw kind) Wil u graag deelnemen of wenst u meer informatie? Laat het ons horen en wij nemen contact met u op! 0478/94.30.58 of via mail PIP@ugent.be Hopelijk tot snel!

• Doelgroep: Binnen het team Ontwikkelingsstoornissen van Universiteit Gent, onder leiding van prof. dr. Herbert Roeyers, loopt momenteel een opvolgstudie bij jonge kleuters met een ontwikkelingsstoornis (het Preschool brain Imaging en behaviour Project of kortweg PIP studie). We zijn hiervoor op zoek naar nieuwe deelnemers! Concreet zijn wij op zoek naar: - kleuters met een autismespectrumstoornis tussen 3.0 en 4.5 jaar oud - kleuters met een verstandelijke beperking tussen 3.0 en 4.5 jaar oud - kleuters met ADHD of een sterk vermoeden hiervan tussen 4.0 en 5.5 jaar oud
  • Uiterste datum: 2022-12-31
  • Vakgroep: PP05