Infosessie 'Media-awareness: wegwijs in de werking van pers en media voor wetenschapscommunicatie'

Voor wie
Medewerkers
Wanneer
23-05-2023 van 12:00 tot 13:30
Waar
UZ Gent, De Pintelaan 185, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Commissie Maatschappelijke Outreach, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
Contact
Anne.Magherman@UGent.be

Tijdens deze infosessie leren onderzoekers hoe ze via de pers en media met hun onderzoek en expertise een breed publiek kunnen bereiken.

Door in te zetten op kwaliteitsvolle wetenschapscommunicatie kan je met je onderzoek en expertise een breed publiek bereiken. Een belangrijk maar niet evident kanaal is pers en media. Misschien schrikt een live interview je af, heb je de indruk dat journalisten altijd bij dezelfde experten aankloppen of vraag je je af hoe je jouw onderzoek kan vertalen in een nieuwswaardig verhaal.

Tijdens de sessie Media-awareness zullen de collega’s van de UGent-persdienst je wegwijs maken in de werking van pers en media en krijg je als onderzoeker van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen inzicht in de manier waarop de pers werkt, wat de do's en de don't zijn en hoe je op de juiste manier media-aandacht voor je onderzoek kan genereren.

We bieden je praktische tips & tricks waarmee je onmiddellijk zelf aan de slag kan, en er is ruimte om gericht vragen te stellen.

Registreer online