Professor Katrin Hinrichs

Professor Katrin Hinrichs heeft baanbrekend onderzoek verricht op het vlak van geassisteerde voortplantingstechnieken bij paarden. Door haar out of the box denken heeft ze een revolutie veroorzaakt in de moeizame voortplanting van het paard, waarbij via natuurlijke weg maximaal één veulen per jaar kan geproduceerd worden.

Een revolutie in de moeizame voortplanting van het paard

"Katrin Hinrichs heeft altijd het enthousiasme en de verwondering van een kind in zich behouden en ze heeft een excellent vermogen om te observeren en daaruit conclusies te trekken.'You can observe a lot just by looking'  beschrijft prima hoe Katrin in het leven staat".

Professor Ann Van Soom, faculteit Diergeneeskunde, is promotor van dit eredoctoraat.

Laudatio voor professor Katrin Hinrichs voor het kunstwerk in de Australiëstraat van de Nederlandse street artist Super A, het alter ego van Stefan Thelen. Iemand die tot de top behoort van de Nederlandse graffiti scene. Dit werk creëerde hij speciaal voor het Sorry not sorry street art festival van de Stad Gent in 2017 en heeft als titel ‘The Four Horsemen of the Apocalypse’.

Katrin Hinrichs wil het raadsel van ivf bij paarden oplossen

Geassisteerde voortplanting bij paarden stelt wetenschappers voor een raadsel. De makkelijkste en snelste manier, in-vitrofertilisatie, lukt bij paarden om een nog onbekende reden niet. Dat er toch een alternatief is, is voor een groot stuk te danken aan het pionierswerk van professor Katrin Hinrichs.

Professor Katrin Hinrichs

Eredoctor Katrin Hinrichs:

"Je raakt niet vooruit als iedereen altijd dezelfde problemen probeert op te lossen. Daarom deel ik niet alleen wat werkt, maar ook wat niet werkt. Op die manier verspillen andere onderzoekers geen tijd."

Lees hier het interview

Dankwoord