Organisatie en cijfers

Als top 100 universiteit met meer dan 49.000 studenten en 15.000 personeelsleden zijn we een van de grootste universiteiten in het Nederlandse taalgebied.

Onze 11 faculteiten bieden ruim 200 opleidingen aan. Disciplines als biotechnologie, aquacultuur, micro-elektronica en geschiedenis genieten wereldfaam. Ghent University Global Campus is ook de eerste Europese universiteit in Songdo, Zuid-Korea.
In 2017 vierde de UGent haar 200e verjaardag. De voorbije 200 jaar telde de UGent vele eminente wetenschappers, ministers en zelfs Nobelprijswinnaars onder haar medewerkers en alumni.

Dare to think afbeeldingDurf Denken

Ons credo is Durf Denken: kritische en onafhankelijke breinen studeren, onderzoeken en werken aan de UGent.

Onze studenten, alumni en medewerkers vormen een creatieve gemeenschap verbonden door engagement, openheid en pluralisme.

Lees meer over Durf Denken

Waarvoor staat de UGent

Faculteiten

De 11 faculteiten van de UGent zijn onderverdeeld in 86 vakgroepen die samen actief zijn in zowat alle denkbare wetenschappelijke disciplines.

Meer info over onze faculteiten

Bestuur en administratie

De beleidsvorming gebeurt via verschillende raden en commissies. De uitvoering van het beleid gebeurt door 9 directies, die samen de centrale administratie vormen.

Meer info over het bestuur en de directies

Publicaties en presentaties over de UGent

Ontdek meer over de UGent in presentatiemateriaal: magazines, imagofilm, PowerPoint, fotoalbums, ...

Bekijk de publicaties en presentaties

Gerelateerde inhoud