Sessies en workshops studiebegeleiding

Sessies & Workshops

We organiseren verschillende sessies en workshops doorheen het academiejaar, zowel in het eerste als tweede semester als tijdens de zomer ter voorbereiding op de herexamens. Deze sessies en workshops zijn gratis.

Hoe kan je deelnemen? Waar en wanneer gaan de sessies door? Alle informatie verschijnt gedurende het jaar op de Infosite van het Monitoraat op Ufora (HX00003) . Ook inschrijven voor de sessies verloopt via deze weg. Hou de aankondigingen dus goed in het oog!

Je kan per sessie een voorbeeld infofiche bekijken om je een idee te geven van het verloop. Deze info is echter niet up to date, alle meest recente info vind je steeds terug op Ufora.

Bekijk ook het aanbod van de Afdeling Studieadvies. Zij geven trainingen rond efficiënter studeren, omgaan met uitstelgedrag of faalangst, slaapproblemen, spreekangst, etc.. Ook deze trainingen zijn gratis voor UGent-studenten.

Proefexamens

Het monitoraat organiseert proefexamens voor verschillende vakken van de 1e Bachelor Psychologie en Pedagogische wetenschappen.

Wist-je-datjes:

  • Proefexamens geven je de kans om jouw leerstofbeheersing te toetsen.
  • Daarnaast kan je kennismaken met een 'nieuwe' examenvorm, nl. het multiplechoice-examen (MC-examen) met 'standard setting'.
  • Er worden, over een deel van de leerstof, representatieve vragen gesteld. Op die manier krijg je ook een beeld van de moeilijkheidsgraad van het echte examen.
  • Je score op het proefexamen wordt NIET doorgegeven aan de verantwoordelijke lesgever(s) en heeft geen enkele invloed op je examenresultaten.
  • Welke vakken? Hoe kan ik deelnemen? Waar en wanneer gaan ze door? Alle praktische informatie wordt, ruim voor het proefexamen, verspreid via de Infosite van het monitoraat op Ufora. Hou de aankondigingen op dus goed in de gaten.
  • Verschillende proffen organiseren hun proefexamens zelf. Zij zullen je daarvan op de hoogte brengen (via Ufora, in de les...).

 

 

Brochures

Contact

Niet gevonden wat je zocht? Aarzel niet en neem contact met ons op!