dr. Sara De Vuyst

Onderzoeker verbonden aan de Vakgroep Talen en Culturen aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Universiteit Gent.

Sara De Vuyst 

S.DeVuyst@UGent.be     |     09 264 40 52

 

Genderbreuklijnen in de journalistiek
Feministisch onderzoek
Datajournalistiek
Innovatieve vormen van journalistiek

 

Sara De Vuyst haalde haar diploma Communicatiewetenschappen (afstudeerrichting Journalistiek) aan de Universiteit Gent. In november 2016 verdedigde ze haar doctoraatsthesis getiteld “Hacking gender in journalism. A multi-method study on gender issues in the rapidly changing and digitalised field of news production”. Haar proefschrift focust op genderbreuklijnen gerelateerd aan veranderende werkomstandigheden en technologische innovatie in de journalistiek. Vanaf oktober 2017 zal ze haar onderzoek aan de vakgroep Communicatiewetenschappen verderzetten. Tijdens haar postdoc zal ze online intimidatie in de journalistiek bestuderen vanuit een intersectioneel perspectief.  Sara De Vuyst heeft een passie voor feministisch onderzoek en is sterk geïnteresseerd in digitale storytelling, datajournalistiek en innovatieve vormen van journalistiek.

Sinds mei 2020 werkt Sara voor de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Vakgroep Talen en Culturen als postdoctoraal wetenschappelijk medewerker.

Biblio