VACATURE - Postdoctoral Researcher (100%) voor het ERC project: “Modeling Digital Wellbeing with Intensive Longitudinal Data”

(11-02-2022) imec-mict-UGent nodigt u graag uit om te solliciteren voor een voltijdse postdoc onderzoeksfunctie (m/v/x) in het kader van het ERC-project “Digital Wellbeing in a Culture of Ubiquitous Connectivity: Towards a Dynamic Pathway Model”.

Onderzoeksgroep: imec-mict-UGent, Universiteit Gent
Vakgroep: PS01 – Vakgroep Communicatiewetenschappen, Universiteit Gent
Contract: Duur van minimaal 2 jaar, maximaal 3 jaar (afhankelijk van anciënniteit)
Vereiste graad: PhD-graad in Sociale wetenschappen of Computational Sciences
Bezettingsgraad: 100% (bespreekbaar)
Vacaturetype: Wetenschappelijk medewerker
Deadline: 28 februari 2022

De imec onderzoeksgroep mict (media, innovation & communication technologies) van de Universiteit Gent is op zoek naar een voltijdse postdoctoraal onderzoeker (2-3 jaar contract, duur afhankelijk van voorafgaande anciënniteit) in het kader van het ERC-project “Digital Wellbeing in een cultuur van alomtegenwoordige connectiviteit: op weg naar een dynamisch padmodel [DISCONNECT]".

Over het project

Het DISCONNECT-project is een grootschalig onderzoeksproject gefinancierd door de European Research Council onder supervisie van Prof. dr. Mariek Vanden Abeele. In het project onderzoeken we of we de ervaringen van mensen met digitaal welzijn kunnen modelleren als een dynamisch systeem waarin de voor- en nadelen van digitale connectiviteit een delicate balans vormen. Om dit model te bouwen, verzamelen en analyseren we intensieve longitudinale data. Ter aanvulling van ons multidisciplinaire team zijn wij op zoek naar een postdoctoraal onderzoeker met expertise en ervaring in het werken met intensieve longitudinale data. Idealiter beschik je over geavanceerde tijdreeksanalysevaardigheden en ben je bereid om jezelf verder te scholen in state-of-the-art statistische en computerwetenschappelijke analysetechnieken, waaronder netwerkanalyse en machine learning, om deze technieken vervolgens toe te passen op de projectgegevens/data. Meer informatie over het project vind je hier.

Interesse? Neem het volledige vacaturebericht hier door en solliciteer voor 28/02 (23:59] via het online systeem [Vacature-ID 22438]