Parallelle sessie 1: Inès Eshun of Jacotte Brokken

Let op: de onderstaande sessies zijn parallel. De twee sessies vinden tegelijkertijd plaats en je kan dus slechts éen van beide bijwonen.

Inès EshunInès Eshun foto

Over mezelf

Ik studeerde af als filmmaker aan het RITCS in 2017. Als regisseur en schrijver heb ik verschillende projecten voor film & TV tot stand gebracht. Kortfilms zoals ‘Het Leven van Esteban’, dat op Tribeca Film Festival bekroond werd, een langspeelfilmscenario en een minireeks voor VRT, ‘De Shaq’. Momenteel werk ik aan mijn eerste langspeelfilm en heb ik verschillende projecten in ontwikkeling. Ik hou ervan verhalen te vertellen die een sociale impact teweeg kunnen brengen en die tegelijk de poëzie opzoeken.  

Korte intro over de lezing

Als filmmaakster wil ik jullie een inzicht geven in mijn parcours als maker. Hoe vind je je weg als audiovisuele verteller, hoe verhoudt een kunstenaar zich tot de nieuwe realiteit van ‘content’ maken voor allerhande platformen: zenders, streamingplatformen, socials, etc. en hoe kunnen we al deze platformen gebruiken om sociale impact te creëren? 

Wanneer?
Dinsdag 26/10 om 09:00

Waar?
 04.10.100.008, AUD. 7 (L10) (Campus Ledeganck)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in

Jacotte BrokkenJacotte Brokken foto

Over mezelf

Jacotte - DoediesZot - Brokken is digital storyteller en docent. In 2015 studeerde ze af als Master in de Chemie. Maar na een paar jaar jobhoppen werd duidelijk dat de chemische sector niets voor haar was. Ze volgende een postgraduaat Digital Content Creation en liep stage bij VRT. Daar bleef ze als freelancer plakken bij o.a. Radio 1, LangZullenWeLezen en VRT Innovatie. Die expertise neemt ze mee naar de Arteveldehogeschool, waar ze vakken geeft rond video marketing, online journalistiek en storytelling. En dan hebben we het nog niet over haar viral TikToks gehad. Op @doedieszot wil ze elke gemeente van België bezoeken. En op @STEMOlympiade komt haar diploma toch nog van pas voor een heleboel TikToks rond wetenschap en techniek. DoediesZot, 't is niet gelogen. 

Korte intro over de lezing

Jacotte Brokken gaat het je niet vertellen. Want dit alles is – in tegenstelling tot haar diploma Chemie – geen exacte wetenschap. Er bestaat geen perfecte formule. En toch is het haar gelukt. Met vallen en opstaan, met sukkelen en slagen. Met grote stommiteiten en toevallige successen. In deze lezing neemt Jacotte je mee doorheen haar carrière van wetenschappelijk onderzoeker tot TikTok-fenomeen.  

Wanneer?
Dinsdag 26/10 om 09:00

Waar?
FORUM (Gents Universiteitsmuseum, Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, hoofdingang Plantentuin)

Streaming
Volg nu live

Fysiek de lezing bijwonen?
Schrijf je in