Praatsessies: student-life balance

Voor en door studenten ...

Dat is het principe waarop de praatsessies gebaseerd zijn. Elk semester organiseren enkele stage- en jobstudenten bijeenkomsten.

Tijdens deze sessies wissel je met medestudenten ervaringen en tips uit of steun je elkaar. Zo creëren we op een laagdrempelige manier verbondenheid en maken we het mentaal welzijn van studenten aan de UGent bespreekbaar.

“Ik vond het zeker een aanrader om op een laagdrempelige manier je hart te mogen luchten over een bepaald onderwerp. Je voelde je echt gehoord en had het gevoel dat het een veilige plek was.”
“Er wordt bijgeleerd langs beide kanten, je hoort dat het leven niet alleen rozengeur en maneschijn is. Waardoor je met je situatie beter leert leven.”
“Ik zou het zeker aanraden aan anderen. Het is aangenaam andere studenten te horen getuigen over hun ideeën en gevoelens en ook af en toe tips te kunnen uitwisselen. Ik vind het moeilijk vrijuit te spreken over mezelf en mijn gevoelens/gedachten, maar de setting en groep laat het wel toe, wat wel een aangenaam gevoel geeft.”

Benieuwd naar de praatsessies? In aflevering 6 van 'faqda: mental health' komt Flo Windey langs tijdens één van de sessies.

Thema's

Zorgen voor jezelf

Heb jij moeite om je studies en ontspanning te verdelen? Vraagt dat veel energie van jou? Vind je het moeilijk om een balans te vinden waar jij je goed bij voelt?

  • Dinsdag 14 maart - 19u30 tot 21u00 (online)

't Ga mij efkes nie

Weet je niet precies wat er aan de hand is, maar wil je je wel heel graag beter voelen? Lopen dingen niet zo (soepel) als je zou willen en voel je je daar rot bij? Zit je even niet zo lekker in je vel? Heb je last van een dipje? Kom erover praten.

  • Dinsdag 21 maart - 19h30 tot 21h (on campus)

Inschrijven

Ik schrijf me in!

De praatsessies worden steeds met een ander thema ingevuld, afgestemd op jouw noden als student.

Heb je zelf een voorstel? Laat het ons weten:

Heb je nog vragen?

Contacteer Afdeling Studieadvies

Wie zijn we?

Alle moderatoren zijn studenten uit de opleiding Klinische psychologie.

Laura

Laura (zij/haar)

Ik zit momenteel in mijn 1ste master. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden en ik vind het zalig om bij mooi weer naar buiten te gaan. Gaan wandelen, muziek luisteren, een boek lezen, ... zolang het maar in de zon is!

Ik vind de praatsessies een ideale manier om laagdrempelig je zorgen te kunnen delen met andere mensen die ook met deze dingen worstelen. Luisteren naar elkaar en horen je niet alleen bent kan al een grote steun zijn. Ik draag dus graag mijn steentje bij.

Hope to see you soon!

Sharon

Sharon (zij/haar)

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden of familie. Ik geniet van een gezellig avondje op restaurant en ik ga heel graag naar de cinema.

De praatsessies vind ik een ideale manier om er te kunnen zijn voor medestudenten. Het is de juiste plaats om je hart te luchten en gehoord te worden. Ik ben zeer blij dat ik hier een deel van kan uitmaken.

Shauni

Shauni (zij/haar)

Hey!

Ik zit momenteel in mijn 1ste master. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met lezen, series kijken, afspreken met vrienden, muziek etc.

Ik ben een energiek en optimistisch persoon en geniet van de kleine dingetjes in het leven. Iedereen verdient het om gehoord te worden en de praatsessies lijken me daar de ideale plek voor. Ik zet me hier dan ook graag voor in en hoop het luisterende oor te kunnen bieden aan iedereen die er nood aan heeft.

Hope to see you soon!

Anke

Anke (zij/haar)

Hey!

Ik zit in mijn 1ste Master. Waar ik me zoal mee bezighoud in het dagelijks leven? Sporten, afspreken met vrienden, muziek en podcasts luisteren, af en toe een boek lezen, nieuwe plaatsen/dingen ontdekken ...

Een veilige plaats creëren voor jouw verhaal staat centraal bij de praatsessies. Ik vind het belangrijk dat je je niet alleen voelt en d.m.v. de praatsessies je hart kan luchten en daarbij gehoord wordt en (h)erkenning vindt.

Graag tot binnenkort!

maarten.jpg

Maarten (hij/hem)

Hey! Ik ben 1ste master student. In mijn vrije tijd speel ik gitaar en game ik. Verder lees ik graag en ga ik vaak fietsen.

De praatsessies zijn voor mij de ideale kans om ‘mijn steentje bij te dragen’ en ook mijn theoretische vaardigheden toe te passen en in te oefenen in de praktijk.

delia

Delia (zij/haar)

Ik zit in mijn tweede masterjaar. Dit jaar bestaat enkel nog uit het afleggen van mijn stage bij een praktijk gespecialiseerd in angststoornissen.

Mijn hobby’s zijn zingen, muziek maken, yoga doen en lezen! Ik ben ook een busy ‘catmom’ van mijn kat Puma en heb een zwak voor de band Måneskin.

Ik werk mee aan de praatsessies omdat ik vind dat stress, angst en andere problemen waarmee studenten te maken kunnen krijgen vaak enorm onderschat worden. De focus zou niet enkel moeten liggen op het schoolse functioneren. Je goed voelen en gelukkig zijn (ook buiten school!) blijft het allerbelangrijkste. 

Er voor elkaar zijn kan het verschil maken, en hier wil ik graag aan bijdragen!

ayla

Ayla (zij/haar)

Dit academiejaar is voor mij aan stage gewijd. In mijn vrije tijd kook ik graag en ga ik met plezier naar concerten en dansfeestjes.

Ik zet me graag in voor de praatsessies om meer contact te leggen met medestudenten en hen ook een steun te kunnen bieden.

Ook om wat we geleerd hebben op een casual, open manier in de praktijk te leren toepassen.

Imme

Imme (zij/haar)

Hoi! Ik heb net als de rest Klinische psychologie gestudeerd en doe momenteel een master gender en diversiteit.

Je kan mij ten eerste sowieso altijd buiten vinden, met koffie of een wijntje vanaf dat er ook maar 1 streepje zon te bespeuren valt! Verder hou ik van lezen, basgitaar spelen, planten en word ik super gelukkig van samen dingen doen met vrienden (en ze mee te sleuren; de zon in ;)).

Ik doe graag mee aan deze praatsessies om iedereen de kans te geven te praten over wat er hem/haar/hen dan ook dwars zit. Het helpt vaak al zo erg om iets er gewoon uit te gooien, en tegenover vreemden gaat dat misschien soms nog net iets makkelijker…

Dus, hopelijk tot snel!

Lotte

Lotte (zij/haar)

Helaba!

Ik vul mijn dagen graag met muziek, veel vriendschap, cultuur en natuur, en liefst dit alles met een warme, zonnige gloed over zich heen!

Dit initiatief geeft de kans aan studenten om hen laagdrempelig te laten verbinden met andere studenten. Het is dus een mooie manier om die verbinding te delen en daarin een veilig plekje te maken om je hart te luchten, zodat iedereen zich gehoord kan voelen. Daarvoor zet ik me dus graag in!

emilie

Emilie (zij/haar)

Hey! Ik zit momenteel in mijn eerste master.

Je zal me altijd blij kunnen maken met een theetje, een interessant boek en de prille lentezon.

Door mee te doen aan de praatsessies hoop ik bij te dragen aan een platform voor en door studenten waar iedereen terecht kan en van harte welkom is. Een plek waar we een luisterend oor en een steunpilaar voor elkaar kunnen zijn, maar ook een plek waar je met nieuwe perspectieven van kan vertrekken.

Hopelijk tot snel!

Maya

Maya (zij/haar)

Hye! Ik zit in mijn eerste master.
Ik hou van dansen, eten en acteren. Ik sta heel positief in het leven en hou ervan om ook eens zot te doen. Mijn vrije tijd vul ik het liefst met vrienden, creativiteit en liefde.

Ik zet me in voor de praatsessies omdat ik het belangrijk vind dat iedereen de kans krijgt om gehoord te worden. Ik hoop met deze praatsessies een verschil te kunnen maken.


See you soon!

Annelies

Annelies (zij/haar)

Hallo iedereen!

Ik doe op dit moment mijn stagejaar aan de afdeling Studieadvies van UGent en coördineer de praatsessies. Verder ben ik altijd wel te vinden voor een café avond om met vrienden bij te praten, maar ook rustigere avondjes voor de tv met een lekker warm dekentje om me heen vind ik even gezellig.

De praatsessies zijn ideaal om met medestudenten te praten, steun te zoeken bij elkaar en tips uit te wisselen. Je moet ook helemaal niet met problemen zitten om deel te nemen. Ik vind het daarom een super initiatief waar ik met veel enthousiasme aan mee werk.

Hopelijk tot snel!

Gerelateerde inhoud