The Heat is On - Hoe planten hoge temperatuur detecteren en er op reageren

Waar/Wanneer? - Voordracht - Inschrijven verplicht - Andere voordrachten

Waar/Wanneer/Bereikbaarheid?

dinsdag 20 april 2021 - 19u-20u - online

Voordracht

Prof. dr. Ive De Smet - Vakgroep Plantenbiotechnologie en Bio-informatica - OG Functionele fosfoproteomics

De klimaatverandering en meer specifiek de stijging van de gemiddelde temperatuur heeft zijn impact op de groei van gewassen. Daarom bestuderen we hoe planten reageren op hoge temperaturen. Verder onderzoeken we hoe planten veranderingen in temperatuur detecteren op verschillende niveaus: seizoenaal, circadiaan en klimaatgerelateerd. Fysiologische, moleculaire en ontwikkelingsmechanismen leren begrijpen verhoogt ons wetenschappelijk inzicht in mechanismen geassocieerd met omgevingsstress en helpt om de voedselopbrengst te verzekeren.

Inschrijven

Alle voordrachten zijn gratis. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via de EventManager. U ontvangt dan een bevestigings-e-mail waarin nog eens duidelijk alle gegevens vermeld staan. Zo kunnen wij u in geval van een wijziging snel op de hoogte brengen via e-mail. Mocht u last minute toch niet kunnen deelnemen, dan is het niet nodig dat u ons hiervan op de hoogte brengt.

Andere voordrachten

Deze voordracht maakt deel uit van een reeks ingericht in het kader van Public Outreach. Zo brengen we actueel onderzoek aan de faculteit wetenschappen tot bij een breed publiek. Bekijk het volledige programma voor 2020-2021.

Wens je voortaan op de hoogte te blijven van deze voordrachten, schrijf je in op onze . (Enkel klikken en versturen.)