Draadloze projectie van een Android-tablet d.m.v. een beamer

Draadloze projectie van een tablet-PC
Draadloze projectie van een tablet-PC

Deze werkvorm laat toe studenten in de zaal een opdracht te laten uitvoeren die 'live' mee te volgen is op groot scherm met een beamer. Deze werkvorm laat bvb ook docenten toe rond te lopen in het auditorium met een tablet en deze tablet (de Powerpoint-slides bvb) 'live' te projecteren.

Miracast
Er bestaat een nieuwe standaard, Miracast die rechtstreekse communicatie toelaat tussen de tablet en de beamer via WIFI-Direct. Het is een soort van screencast en een open alternatief voor Apple's AirPlay Mirroring. Probleem is dat Miracast moet ondersteund worden door tablet én door beamer. Android 4.2 (of recenter) biedt deze functionaliteit aan maar het zijn slechts de meeste recente beamers die deze functionaliteit ondersteunen. De optie is op uw tablet te vinden onder: Instellingen -> Wi-Fi -> Wi-Fi Direct
Indien de beamer géén Miracast ondersteunt is het wel mogelijk een zogenaamde Miracast-dongle aan te sluiten op de USB-poort  van de beamer.Het omgekeerde: je PC bedienen via een tablet
Er is wel een app "Splashtop 2 Remote" die het omgekeerde doet: je krijgt draadloos je computerscherm op je tablet en je kan ook je computer bedienen' via de tablet.
Dan installeer je
op je PC: Splashtop Streamer
op tablet de app: Splashtop 2 Remote Desktop

HDMI-VGA connector
HDMI-VGA connector
Oplossing mét draad
De eenvoudigste wijze is uiteraard de tablet rechtstreeks met de beamer te verbinden d.m.v. een HDMI-kabel. Een tablet heeft meestal een micro-HDMI poort. Je kan tevens een kabel kopen die converteert van micro-HDMI naar VGA indien de beamer géén HDMI ondersteunt. De faculteit Wetenschappen beschikt over zo'n micro-HDMI->VGA-kabel.